Foto: RVD Frank Ruiter

Prinses Amalia is jarig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hoera, hoera, hoera! Prinses Amalia is vandaag achttien jaar geworden. Dat betekent niet alleen groot feest, maar ook grote veranderingen.

Stel dat er nu iets gebeurt met koning Willem-Alexander dan wordt Amalia automatisch koningin. Tegen cabaretier Claudia de Breij, die een boek over Amalia schreef, zei de prinses daarover: 'Als mijn vader nu iets overkomt, zou ik vragen of mijn moeder het eerst een paar jaar wil overnemen.'

Geen uitkering

Amalia heeft vanaf nu recht op een uitkering 1,6 miljoen euro per jaar. Maar die stort ze terug zolang ze studeert. De prinses vindt het ongemakkelijk om zoveel geld aan te nemen nu ze nog geen werk doet voor Nederland en andere studenten het moeilijk hebben.

Raad van State

De prinses is nu ook lid van de Raad van State, dat advies geeft aan de regering. Zelf zal ze geen advies geven, maar ze leert er wel veel over de wet en welke rechten en plichten de overheid heeft. Handig voor een toekomstige koningin!

Gouden postzegel

Ter ere van haar verjaardag maakte PostNL een heel bijzonder cadeau: een postzegel van 24-karaats goud! Verzamelaars kunnen die kopen voor vijftig euro. In totaal zijn er 750 zegels gemaakt.

Zingen

Dat Amalia veel verschillende talenten heeft, staat in het boek, geschreven door Claudia de Breij. Zo schijnt ze best goed te kunnen zingen. Maar optredens gaat ze niet geven. Dus helaas, straks geen gezongen troonrede!

Anderen lazen ook: Prinses Amalia is cocktail-koningin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook