Beeld ANP

Prinses Amalia viert haar verjaardag met kleine feestjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Er is er een jarig hoera, hoera! Prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, wordt vandaag zeventien jaar. Maar een heel groot feest wordt het niet, want ook een prinses moet zich aan de corona-regels houden

Prinses Amalia wil zich houden aan de regel van maximaal drie gasten per dag. Daarom viert ze haar verjaardag verspreid over de hele week in een heleboel mini-feestjes. ‘We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen. Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia', vertelde koningin Máxima aan journalisten. Amalia's zusjes Alexia en Ariane hebben even pech. 'De anderen mogen niemand meebrengen.'

Tussenjaar

Amalia doet dit jaar eindexamen. Volgens koning Willem-Alexander is het de bedoeling dat ze daarna een ‘tussenjaar’ neemt en een jaar de 'wijde wereld' in trekt. Maar wat ze precies gaat doen is nog onduidelijk. Ook al omdat het nog niet bekend is of de coronacrisis geen roet in het eten gaat gooien.

 

Anderen lazen ook: Prinses Amailia heeft dubbelganger op TikTok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wens haar een fijne verjaardag!

happy birthday Amalia

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.