beatrix nl doet

Prinses Beatrix poetst met oude onderbroeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Prinses Beatrix is niet vies van een poetswerkje. De prinses en haar zoon prins Constantijn hielpen vandaag een handje mee bij de Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Dat deden ze in het kader van NL Doet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. 

Op foto's zien we een altijd verzorgde Bea druk in de weer met een poetsdoek. Het was ook wel een flinke klus, want alle koperen blaasinstrumenten moesten natuurlijk gepoetst worden. Beatrix nam haar taak erg serieus. 'Niet dat iemand straks zegt dat ik het niet goed heb gedaan.’

Onderbroek

De oud-koningin vond het niet altijd makkelijk. Vooral de zilveren hoorn met zijn kleppen onderaan was een uitdaging. Wat ze als poetsdoek schijnt te hebben gebruikt? Oude onderbroeken..., zo meldt het Algemeen Dagblad.

Foto: ANP

NL Doet

Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks NL Doet. Tijdens deze dagen kunnen mensen een paar uur vrijwilligerswerk doen en zich manier inzetten voor anderen. Ook de 81-jarige prinses doet ieder jaar mee.

Anderen lazen ook: 80 weetjes over de jarige prinses Beatrix.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook