Kenia school

Priscilla is 98 jaar en gaat naar de basisschool

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Priscilla uit Kenia bewijst dat je nooit te oud bent om te leren. Ze is de oudste leerling ter wereld die naar de basisschool gaat. 

Toen Priscilla jong was, kon ze niet naar de basisschool, omdat er geen geld voor was. Maar sinds 2003 geeft de Keniaanse overheid geld aan scholen om gratis lessen te geven. Nu kan Priscilla toch een diploma halen.

Gymlessen

Priscilla doet aan alle lessen mee: rekenen, taal, spelling en zelfs gym. Hoewel zij iets minder fanatiek kan sporten dan haar klasgenoten, rent zij tijdens de lessen gewoon mee met de anderen.  

Dokter worden

Als Priscilla haar basisschooldiploma heeft, wil zij verder studeren. Het is haar droom om dokter te worden. Als zij alles in één keer haalt, is zij over 18 jaar klaar. Door naar school te gaan, wil zij ook haar kleinkinderen aansporen om hard te studeren. 

Gratis onderwijs

In Nederland moeten kinderen verplicht naar school. Maar in Kenia gaat niet elk kind naar school. Sommige kinderen moeten al werken of kunnen de schoolspullen niet betalen. Sinds het onderwijs gratis in Kenia is, zijn al meer dan 2 miljoen extra kinderen naar school gegaan. Ook meer volwassenen die daarvoor niet naar school konden, gaan naar school.

Anderen lazen ook: Bij Nahla is het kurkdroog door klimaatverandering.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook