Foto: iStock

Protest tegen volle klassen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Propvol is het in de klas van Dagmar, Arlinde en Naomi (alle drie twaalf) uit Stadskanaal. Ze hebben wel 33 klasgenoten. Veel te veel vinden ze. Daarom schreven ze een brief naar minister-president Mark Rutte. 

eigen beeldOf onze minister-president iets kan doen aan de regels. En meer geld aan scholen wil geven. Dat vroegen Dagmar, Arlinde en Naomi aan Rutte. Want die klassen moeten kleiner, vinden ze. 

Twee klassen

Arlinde en Naomi zitten in groep acht van de Oranje Nassauschool in Stadskanaal. Aan het begin van het jaar werd de klas opgesplitst in tweeën. ‘Wij zaten in de klas met vijftien kinderen en dat ging prima’, vertelt Dagmar aan Dagblad van het Noorden. Maar voor de hele groep acht waren er drie leraren. Daarvan zijn er twee ziek geworden, waardoor ze nu met beide groepen bij elkaar zitten. 
Niet goed, vinden ze. ‘Er is minder aandacht voor elke leerling en meer rumoer in de klas’, vertellen ze aan Dagblad van het Noorden. ‘Daardoor gaat het leren ook moeilijker.’ 

Brieven sturen

Tijd om in actie te komen vonden ze. Ze schreven niet alleen een brief naar Mark Rutte, maar ook naar allerlei kranten. Waaronder Kidsweek. ‘Hiermee proberen we kleinere klassen te krijgen’, schreven ze. Of Rutte een brief terug stuurt, is nog even afwachten. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik had een paar jaar geleden 38 klasgenoten! Rentweg

Ik zit in een havo-vwo klas met 31 kinderen, daar zouden volgens jaar nog 3 bijkomen, daarom gaan er 6 uit onze klas naar tl-havo en de rest gaat naar havo-vwo, ik vindt het best slim want ik weet hoe druk het kan zijn in zo'n grote klas het nadeel is dat sommige vrienden wel weggaan

Nou dit vind ik onzin heel veel anderen schoolen hebben zon probleem en alleen die school krijgt er aandacht voor

Ik vind het goed om te doen want mijn broertje zat dit jaar met 29 kinderen in de klas hij is autistisch en dat is extra moeilijk

Wij hebben dit jaar 22 leerlingen en volgend jaar 33. Niet leuk! Stom!

Ik vind 33 best weinig want ik zat in groep 8 met 40 kinderen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.