Kinderen in New Delhi (India)  Foto Reuters

Quarantaine is op deze plekken bijna onmogelijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Wíj kunnen ons hier vrij goed aan de regels houden die nodig zijn in de strijd tegen het corona-virus. Maar wat nou als afstand houden en handen wassen bijna onmogelijk zijn? Drie plekken vol mensen waar hulpverleners erg bezorgd om zijn.

Wie: Sloppenwijkbewoners
Waar: India

Ook India is sinds zondag in lockdown. Blijf thuis, zei premier Modi tegen alle 1,3 miljard inwoners. Maar in zijn land zijn veel sloppenwijken. Daar wonen miljoenen mensen dicht op elkaar in gammele hutten. Wc’s zijn er nauwelijks en handen wassen is al helemaal een luxe. Zo is het lastig volgens de corona-regels te leven.
Een familie in kamp Moria  Foto AFPWie: Vluchtelingen
Waar: Griekenland

De Griekse vluchtelingenkampen zitten overvol. Vooral in kamp Moria op Lesbos is het mis. ‘Er zitten 20.000 mensen waar plek is voor 2.000’, vertelt Anne Boomsma van Stichting Bootvluchteling. ‘Er zijn een paar corona-gevallen op het eiland. Als de ziekte Moria inkomt zou het zich razendsnel verspreiden. Afstand houden is hier nauwelijks te doen. Daarom mag niemand het kamp uit en zijn alle activiteiten stopgezet. Heel erg. De kinderen zitten uren in een klein tentje niks te doen. Een Nederlandse arts die hier net is geweest is nu de actie SOS Moria begonnen. Hij verzamelt allemaal ideeën om mensen hier op een goede manier weg te krijgen.’

Een dakloze in hartje New York  Foto ReutersWie: Daklozen
Waar: Verenigde Staten

In de VS zijn nu de meeste besmettingen ter wereld. New York is de grootste brandhaard. Veel Amerikanen zijn in quarantaine gegaan, maar de 550.000 daklozen in het land kunnen dat niet. Zij zitten op straat, zijn vaak al niet zo gezond en zijn dus extra kwetsbaar voor het virus. Bovendien krijgen ze minder hulp van voorbijgangers, want die zijn er niet. Daarom blijft de daklozenopvang voorlopig open. In Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en in Nederland hebben leegstaande hotels hun deuren geopend om veilig onderdak te bieden aan thuislozen.  

Anderen lazen ook: Corona-virus zorgt ook voor goed nieuws.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps