geheimzinnige space shuttle weer terug op aarde, X-37B, ruimtevaartuig

Raadsels rond Amerikaans ruimtevliegtuig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De Amerikanen doen supergeheimzinnig over een ruimtevliegtuigje dat begin deze week veilig landde in Florida. Het is één grote raadselachtige toestand. Maar wat weten we wél over deze X-37B?

- Het vliegtuig is 718 dagen in de ruimte geweest.

- Het is een soort mini-versie van de spaceshuttle.

- Er zijn geen mensen aan boord: het wordt bestuurd vanaf de grond.

- Dit was al de vierde vlucht van het voertuig. Aan het eind van dit jaar volgt nog een vlucht.

- Iedere missie duurt steeds langer dan de vorige.

- De landing ging helemaal goed, maar maakte wel een hoop kabaal. Het vliegtuigje brak namelijk door de geluidsbarrière en dat zorgde voor een supersonische knal. En die schudde heel wat inwoners van Florida uit bed.

Experiment

De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA wil alleen maar loslaten dat ze met de X-37B willen onderzoeken hoe je ruimtevaartuigen steeds kunt hergebruiken. Ook voeren ze experimenten uit in de ruimte. Maar hoe en wat nou precies blijft dus geheim.

Wachten

En wat krijg je met zo'n groot geheim? Dat mensen dan maar gaan raden naar het hoe, wat en waarom. Zo denken kenners dat Amerika het vliegtuig gebruikt om te spioneren of om nieuwe wapens te testen. Maar als we het écht willen weten, zit er niets anders op dan wachten. Op een volgende en waarschijnlijk weer langere vlucht!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil weten en ben ook heel nieuwsgierig Vraagtzichaf Blij

Je m. Raar he o. Ik vindt het wel leuk e. D. E. R

Wat zou het zijn

Iets en anders niets

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.