Balenciaga verkoopt dure afgetrapte sneakers

Zijn je schoenen oud en versleten? Dan gooi je ze waarschijnlijk in een hoek. Modemerk Balenciaga verkoopt zulke schoenen gewoon voor heel veel geld.

Balenciaga verkoopt dure afgetrapte sneakers

De schoenen zijn niet echt afgetrapt, maar zo zien ze er wel uit. Verschillende schoenen uit de nieuwe collectie van Balenciaga zien er uit alsof ze helemaal versleten zijn. Er zitten gaten in en ze zijn vies. Op social media wordt zelfs gezegd dat het lijkt alsof ze met een grasmaaier zijn overreden. Maar de schoenen zijn niet goedkoop: ze kosten zo'n 1750 euro! 

Kritiek

Waarom het modemerk zo'n gek product uitbrengt is niet bekend. Sommige mensen denken dat ze daarmee kritiek willen geven op de mode-industrie. Waarin het vooral gaat om veel geld en niet over het effect op het klimaat van de productie van kleding.

IKEA-tas

Het is niet de eerste keer dat Balenciaga zo'n gek product uitbrengt. In 2017 maakten ze een tas die wel heel erg leek op de grote blauwe shopper van de IKEA. Die van de meubelwinkel kun je voor een klein prijsje meenemen. Maar de variant van Balenciaga kostte wel 2000 euro.

Links zie je Balenciaga, rechts IKEA.

Dure bouwvakker

Nog zo'n voorbeeld van Balenciaga is deze 'bouwvakkers-outfit'. Het jasje werd vorig jaar nog verkocht voor zo'n 2770 euro.