Verstappen en Hamilton foto ANP

Race om het wereldkampioenschap

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het Formule-1-seizoen is bloedstollend spannend. Met nog één Grand Prix te gaan, staan Max Verstappen en Lewis Hamilton in punten gelijk. Wie wordt de nieuwe wereldkampioen? 

Max VerstappenMax Verstappen

Leeftijd: 24 jaar
Team: Red Bull Racing
Land: Nederland
Aantal punten: 369.5
Races gewonnen in 2021: 9
Podiumplaatsen in 2021: 17


‘Lewis weet precies wanneer je er vol voor moet gaan en wanneer je even moet inhouden. Dat is heel knap.’

Max Verstappen is bezig aan het beste raceseizoen van zijn carrière. Hij maakte op zijn zeventiende zijn debuut als jongste Formule 1-coureur ooit. Sindsdien jaagt hij op het wereldkampioenschap. Maar steeds was zijn auto niet snel genoeg. Dankzij een nieuwe motor van Honda gaat hij dit jaar vol gas. Deze koele kikker is voor niets of niemand bang en neemt veel risico’s om te winnen. Racen kan hij dus als de beste, maar is het genoeg om de huidige wereldkampioen Lewis Hamilton verslaan?

 

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Leeftijd: 36 jaar
Team: Mercedes GP
Land: Groot-Brittannië
Aantal punten: 369.5
Races gewonnen in 2021: 8
Podiumplaatsen in 2021: 16


‘Verstappen levert geweldig werk. Zijn starts zijn heel goed.’

Lewis Hamilton is een van de beste Formule 1-racers aller tijden. Hij is al zeven keer wereldkampioen geworden en won de meeste Grand Prixs ooit: 103! Maar door Max beleeft hij een van de moeilijkste seizoenen uit zijn carrière ooit. Toch heeft Hamilton goede papieren om opnieuw wereldkampioen te worden. Hij heeft een ontzettend snelle auto en dat werkt ook in de laatste race in Abu Dhabi in zijn voordeel. Alleen moet hij Verstappen qua punten wel voorbij. Blijft het gelijk dan wordt Verstappen wereldkampioen omdat hij de meeste races heeft gewonnen dit seizoen.

Anderen lazen ook: Max Verstappen komt naar Zandvoort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook