xxx

Ramadan, wat is dat eigenlijk?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Zondag 5 mei is wereldwijd de Ramadan begonnen, en duurt tot dinsdag 4 juni. Maar wat is het eigenlijk?

Ramadan is een heilige maand. Veel moslims proberen zichzelf in deze periode te 'zuiveren'. Dat doen ze door te vasten. Dat betekent: niet eten en niet drinken zolang het licht is. Dat betekent dus ook: vroeg opstaan en stevig ontbijten. 's Avonds, als de zon onder is, mag er weer gegeten worden.

Schoon
Veel mensen geloven dat door overdag zo’n dertien uur niet te eten, hun lijf de kans krijgt om zichzelf van binnen schoon te maken. Bovendien moet je sterk zijn om niet toe te geven aan je honger. Daarmee laat je ook zien dat je je geloof serieus neemt.

Gezellig
Ramadan is ook een gezellige maand. ’s Avonds gaan families bij elkaar op bezoek om samen extra lekker te eten. Iedereen heeft natuurlijk honger. Op die manier is Ramadan ook een maand om een beetje tot jezelf te komen. En wat meer aandacht te hebben voor elkaar. Het eind van het vasten wordt gevierd met het Suikerfeest.

bla bla

bla bla

bla bla

ramadan

bla bla

bla bla

Anderen lazen ook: Carnaval, wat is het eigenlijk voor een feest?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook