Foto: AP

Rapper Travis Scott aangeklaagd na drama bij concert

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het ging afgelopen zaterdag goed mis tijdens een optreden van de Amerikaanse rapper Travis Scott op festival Astroworld. Acht mensen uit het publiek kwamen om het leven. Er zijn nu meerdere rechtszaken tegen de rapper en de organisatie van het festival gestart.

Tijdens het optreden van Scott ging het goed mis. Het was te druk in het publiek, waardoor er chaos ontstond. Acht mensen konden niet weg komen en raakten in de verdrukking. Veel anderen raakten gewond.

Voorkomen

Sommige mensen vinden nu dat de rapper schuldig is aan het drama. De eerste rechtszaak is ingediend door een Amerikaanse man, die bij het optreden was en vindt dat de rapper had moeten stoppen met zijn optreden. De rapper zou het publiek van tevoren ook hebben aangemoedigd om te gaan springen. Daarom eist de man een miljoen dollar (zo'n 860.000 euro).

Nog aan aanklacht

Ook rapper Drake moet voor de rechter verschijnen. Hij stond samen met Scott op het podium op het moment dat het gebeurde. Volgens de aanklagers had de organisatie van het festival ook meer moeten doen omdat de drukte te voorspellen was geweest. Daarom zijn zij ook aangeklaagd.

Kapot

Scott liet op Twitter weten dat hij 'helemaal kapot is door wat er is gebeurd'. Hij zegt dat hij niet wist dat het zo mis was en wil helpen met uitzoeken hoe dat kon gebeuren. 'Mijn fans betekenen alles voor me', liet hij weten. Daarom werkt hij nu samen met de politie aan het onderzoek.

Mensen legden bloemen op de plek van het optreden, om de slachtoffers te herdenken.

Foto: AFP

Anderen lazen ook: Feesten in Fortnite.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook