Aardbeving

Ravage in Irak en Iran na aardbeving

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op de grens tussen de landen Irak en Iran is zondagavond een zware aardbeving geweest. Veel mensen kwamen om en de schade is enorm.

De aardbeving had een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. Het was de zwaarste aardbeving in het gebied in tien jaar. De beving was het zwaarst in de stad Halabja in Irak, net over de grens met Iran (waar dat ligt zie je op het kaartje hieronder). Maar ook in Teheran en Bagdad, de hoofdsteden van beide landen, zijn veel slachtoffers gevallen. In totaal kwamen 450 mensen om en raakten 6600 mensen gewond. Dat aantal kan nog verder oplopen.

Naschokken

De aardbeving zorgde voor veel schade, vooral in het westen van Iran. De dagen na de beving waren er meer dan 120 naschokken, waardoor nog meer huizen en gebouwen instortten. Veel mensen zijn bang voor nog meer naschokken en durven daarom hun huis niet meer in. Om de slachtoffers te herdenken, wordt vandaag een nationale rouwdag gehouden.

Meer lezen over aardbevingen? Dat kan hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat er veel aandacht aan word besteed, want het is natuurlijk heel erg wat er in gebeurd en ik vind dat we met zijn allen een oplossing moeten bedenken om dit allemaal tegen te houden.

phone addicted ik vindt het goedtt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps