emoji hoofddoek

Rayouf (15) wil een hoofddoek-emoji

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Een politiepet, een bruidssluier, een kroontje: tussen de emoticons zit voor iedereen wel iets tussen. Behálve als je een hoofddoek draagt. Rayouf (15) uit Duitsland vindt dat dit moet veranderen. ‘Het wordt tijd dat de 550 miljoen moslima’s en andere meisjes die met trots een hoofddoek dragen, een eigen emoji krijgen.’ 

‘Ik heb een appgroepje met vriendinnen. Ieder van ons heeft daarin een icoontje dat bij diegene past. Alleen ik kon er geen vinden’, vertelt Rayouf, die zelf een hoofddoek draagt.

Superbelangrijk

Ze kroop achter haar computer en schreef een brief naar Unicode. Dat is het bedrijf dat de emoticons voor je telefoon maakt. ‘Voor sommige mensen lijkt het misschien iets kleins. Maar voor mij en héél veel andere vrouwen is het superbelangrijk om jezelf terug te zien tussen die plaatjes.’

Unicode gaat het voorstel van Rayouf bekijken. Als het bedrijf haar idee goedkeurt, zal het icoontje volgend jaar écht gemaakt worden. 

Beeld: Reddit

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hoe gaat het met jullie???

Het gaat goed, maar Echt super cool! Ik ga daarnaar zoeken! Want nu is het al een jaar verder!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.