Nederlandse Rode Kruis EHBO Stephanie Egberts

Reanimatie-les op Instagram en TikTok

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Deense voetballer Eriksen zakte tijdens een EK-wedstrijd in elkaar. Hij kreeg een hartstilstand. Doordat er snel mensen bij hem waren die hem konden helpen, kwam hij er goed vanaf. Ook jij kunt iets doen als zoiets gebeurt. Vanaf vandaag leert het Rode Kruis je er alles over op Insta.

Per week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Iemand raakt dan in een paar seconden bewusteloos. Ook stopt zijn ademhaling. Hoe eerder er hulp komt, hoe groter de kans dat het goed afloopt. ‘Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als iemand in elkaar zakt’, zegt Jeanette Admiraal van hulporganisatie het Rode Kruis. ‘Maar iédereen kan iets doen. Ook als je jong bent.’ 

Hart weer aan de praat

Daarom komt het Rode Kruis met iets nieuws. Via @RodeKruis_EHBO kan iedereen de training ‘Life Saving Stories’ volgen. In 35 Insta-stories leer je iemand gereanimeerd moet worden na een hartstilstand. Reanimatie is een manier om het hart weer aan de praat te krijgen. Van de honderd mensen die worden gereanimeerd overleven 20 tot 25 personen. Tik je door de Life Saving Stories, dan leer je de basis van een succesvolle reanimatie. Hoe meer mensen dit kunnen, hoe meer mensen er gered kunnen worden in zo'n situatie. 

Rode Kruis op TikTok

En wist jij dat het Rode Kruis ook vaak tips geeft op hun account op TikTok?

In de papieren Kidsweek van deze week lees je wat je kunt doen als iemand in elkaar zakt, óók als je niets van reanimeren afweet. 

De foto bovenaan dit stuk is gemaakt door Stephanie Egberts.

Anderen lazen ook: Rode Kruis opent hulplijn voor mensen in isolatie

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook