Foto Shutterstock

Recepten: hapjes voor het kerstdiner op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Help! Vanavond is het kerstdiner op school en je hebt nog steeds niets bedacht! Geen paniek, met deze zelfgemaakte kersthapjes steel je alsnog de show. Extreem snel klaar maar met een groots effect. 

Kerstoom-wrapjesWrap-boompjes 

Nodig voor ongeveer 15 stuks:
2 tortilla-wraps 
paar eetlepels pesto 
half kuipje roomkaas 
halve rode paprika 
cocktailprikkers 

Besmeer de wraps met een dun laagje pesto en daarna met roomkaas. Snij de paprika in heel kleine stukjes en strooi de flintertjes over de roomkaas. Rol de wrap nu strak op en snij daarna in ongeveer zeven plakjes. Prik elk plakje op een prikkertje en duw ’m met je handen in een driehoekige kerstboom-vorm. Bestrijk de buitenkant ook nog met een dun laagje pesto. Extra feestelijk is een sterretje als piek. Dat kan een zoutje zijn, maar je kunt ook sterretjes snijden uit bijvoorbeeld een gele paprika. 

 

RendierkoekjesRendier-koekjes 

Nodig:
koekjes (zelfgebakken is het lekkerst, maar kant-en-klare chocolate chip cookies zijn ook prima) 
nutella 
rode M&M’s 
mini-pretzels 
glazuurstift chocolade 
beetje wit marsepein of fondant 

Besmeer de koekjes met een dikke laag Nutella. Leg daar de M&M’s als neus op en de pretzels als gewei. Kneed oogjes van een beetje marsepein of fondant en zet daar met een chocoladestift de pupil op. In plaats van de glazuurstift kun je ook een klein stukje rozijn of een kruimeltje chocolade gebruiken. 

 

KerstmannetjesFruitige kerstmannen 

Nodig:
aardbeien
slagroom 
glazuurstift chocolade 

Snij het puntje van de aardbeien, spuit slagroom op de onderkant en zet de punt er als mutsje voorzichtig op. Doe nog een heel klein beetje slagroom als toefje op de muts. Maak met de glazuurstift voorzichtig oogjes. 

 

Kerstboompizza

Kerstboompizza 

Nodig:
bladerdeeg (liefst vers van een rol uit de koeling) 
half pak spinazie a la crème 
cherrytomaatjes 
gele paprika 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spreid het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snij met een mes de vorm van een kerstboom uit. Tip: teken de vorm eerst met bijvoorbeeld een cocktailprikker en ga dan pas snijden. Laat in een pannetje de spinazie op een laag vuur ontdooien. Smeer de kerstboom in met de spinazie en versier met halve tomaatjes als ballen, reepjes gele paprika als slinger en eventueel een ster (ook van paprika). Bak de kerstboom in ongeveer 10 tot 12 minuten goudbruin.

Anderen lazen ook: Beestachtig kerstfeest.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook