Groot-Brittannië zwemrecord record

Record: Brit zwemt rondje Groot-Brittannië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Kwallenbeten, een ontmoeting met een haai en een kapotte tong van het zoute water. Hij moest er wat voor doorstaan, maar de Britse Ross Edgley (33) zwom de afgelopen maanden heel Groot-Brittannië rond. Dat is nooit iemand eerder gelukt.

The Great British Swim wordt zijn tocht ook wel genoemd. 3200 kilometer zwom de zeebonk - compleet met spierballen en woeste baard - bij elkaar. Zonder flippers of snorkel. De avonturier kwam tijdens zijn zwempartij niet aan land. Wel at en sliep hij op een boot. De zwemmer werkte tijdens zijn tocht meer dan vijfhonderd bananen weg! Ook vlogde hij vanaf de boot. ‘Ik hoop dat mensen dit als een voorbeeld van kracht zien’, aldus de atleet die in Groot-Brittannië een bekende fitnessheld is. Eerder rende hij al een marathon terwijl hij een auto achter zich aantrok. 

Landbenen


Nu, na vijf maanden in het water, moet Edgley nu opnieuw leren lopen. ‘Mijn zeebenen moeten weer landbenen worden’, legt Edgley uit. Na al die dagen in het water is dat natuurlijk ook niet zo gek. De allerlaatste paar kilometers werd hij trouwens geholpen door zo’n driehonderd fans die meezwommen naar de finish. En raad eens waar hij toen opvallend vaak zijn handtekening moest zetten? Inderdaad, op een banaan.

 

Anderen lazen ook: Recordpoging Grote Oceaan over zwemmen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook