Foto:  Imago Sportfotodienst GmbH

Record: Engels voetbalteam wint met 20-0

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

Engelse voetbalfans hadden het dinsdagavond druk met juichen. Tijdens de wedstrijd tegen Letland scoorden de speelsters uit het nationale vrouwenelftal maar liefst twintig keer. Een record!

Voor rust ging de bal al acht keer tussen de palen, maar in de tweede helft ging het pas echt los. Toen scoorde Engeland maar liefst twaalf keer. Dat betekent dat er ongeveer elke vier minuten een doelpunt viel. Wauw! Sneu detail: het lukte Letland de hele wedstrijd niet om ook maar één keer op het doel van Engeland te schieten.

Op naar het WK

Engeland en Letland doen mee aan een kwalificatietoernooi voor het WK. De landen die hier het best presteren, mogen in 2023 naar Australië en Nieuw-Zeeland om te strijden om de wereldtitel. En het ziet ernaar uit dat Engeland al wel tickets kan gaan boeken. Dat land scoorde in zes wedstrijden 53 keer, terwijl het 0 (!) doelpunten tegen kreeg.

Nederlands tintje

Het succes van de Engelsen heeft een Nederlands tintje. Sarina Wiegman, die eerder het Nederlandse dameselftal trainde, is sinds deze zomer coach van het Engelse team. Zij zei na de wedstrijd dat ze heel trots is op haar speelsters. 

‘20-0? Liever niet!’

Toch vindt Sarina het ook een beetje jammer dat Engeland met zo’n groot verschil heeft gewonnen. Volgens haar is het beter voor de sport als de verschillen tussen landen minder groot zijn. Spelers leren nou eenmaal meer van een sterke tegenstander. En echt spannend… dat is zo’n wedstrijd met 20-0 natuurlijk niet! 

Anderen lazen ook: KNVB wil meer vrouwen in voetbal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook