Banksy schilderij

Record voor Banksy-schilderij van chimpansees

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een schilderij van de bekende kunstenaar Banksy is verkocht voor een bedrag van meer dan 11 miljoen euro. Op het schilderij is het Britse parlement gevuld met chimpansees te zien.

Het schilderij is zo’n vier meter lang en al tien jaar oud. Toch had het net zo goed een nieuw schilderij kunnen zijn. Er is op dit moment namelijk veel gedoe in de Britse politiek. De partijen daar worden het maar niet eens over de Brexit. Een grote apenkooi dus, zoals ook in het schilderij te zien is.

Banksy

Banksy is een bijzondere kunstenaar. Niemand weet namelijk wie hij is. Banksy staat erom bekend zijn eigen mening te verwerken in zijn kunstwerken en daarmee haalt hij vaak het nieuws. Hij spuit ook vaak graffiti. Zijn creaties zijn overal ter wereld te zien.

Record

Het 'apenschilderij' is verkocht voor een recordbedrag van meer dan 11 miljoen euro! Nog nooit werd er zo veel geld betaald voor een Banksy-schilderij. Het oude record komt uit 2008. Toen leverde een van zijn kunstwerken ongeveer 2 miljoen euro op.

Kapot

Vorig jaar kwam een ander schilderij van Banksy in het nieuws. Nadat het kunstwerk was verkocht, vernietigde het schilderij zichzelf, tot grote verbazing van de nieuwe eigenaar. Het is te hopen voor de koper van het 'apenschilderij' dat zijn nieuwe aankoop wél heel blijft.

Anderen lazen ook: Schilderij van Banksy vernietigt zichzelf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps