Skydive 101 jaar

Record voor bejaarde (101) parachutespringer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je moet het maar durven. Op 101-jarige leeftijd uit een vliegtuig springen. Een man uit Engeland draaide er zijn hand niet voor om.

Verdun Hayes heet de man en hij mag zich sinds zondag de oudste parachutespringer ter wereld noemen. In het filmpje hieronder zie je de sprong:

Ook 101 jaar

Uit een vliegtuig springen op 101-jarige leeftijd, het lijkt een nieuwe trend te worden. Het vorige record was namelijk ook van een 101-jarige man. Dat record kwam in 2013 op naam van een Canadees. Toch is hij zijn record nu kwijt omdat hij destijds 35 dagen jonger was dan de Brit nu.

Samen springen

De hoogbejaarde man stond er afgelopen weekend niet alleen voor. Hij werd gesteund door zijn familie. Die stonden niet allemaal beneden op hem te wachten, maar gingen ook mee de lucht in. Op vier kilometer hoogte sprongen ze daarna allemaal uit het vliegtuig. 

Het is niet voor het eerst dat de kersverse recordhouder uit een vliegtuig springt. Vorig jaar deed-ie dat ook al, toen ter gelegenheid van z'n 100e verjaardag. De vraag is nu: zal hij het ook volgend jaar weer durven?

Heeft jouw opa of oma ook ooit iets geks gedaan? Laat het ons weten!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

omdat het leuk is

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.