ufo

Recordaantal ufo’s gespot in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De hemel was door corona een stuk rustiger dan anders. Vliegtuigen vlogen er namelijk niet. En toch dacht een recordaantal mensen wel iets anders door de lucht te zien suizen: ufo's. Dat laat het UFO Meldpunt Nederland weten.

Het meldpunt kreeg in de eerste vijf maanden van 2020 maar liefst 921 meldingen binnen van ongeïdentificeerde vliegende objecten (ufo’s). In de maand april alleen al waren er 300 meldingen. 

Satellietlanceringen

De meeste mensen die denken dat ze een ruimteschip zien, kijken eigenlijk naar satellieten, vertelt het UFO Meldpunt: ‘Voor het Stalink-project, een satellietnetwerk voor internet, werden dit jaar al zeven lanceringen gedaan van nieuwe satellieten. Per keer worden er wel zo'n zestig satellieten tegelijk de ruimte in geschoten. Dat ziet eruit als een trein van lichtjes. Deze lanceringen zorgden voor 39 procent van de meldingen.’

Amerikaanse video’s

Een andere reden waarom het meldpunt ineens zo veel meldingen van ufo’s krijgt, is omdat er Amerikaanse video’s van ufo’s op het internet rondgaan. Eind april plaatste Amerika drie video’s van ufo’s online. ‘Wij denken dat daarom ook de nuchtere Nederlander het ufo-fenomeen steeds serieuzer gaat nemen. En dat ze het nu ook durven te melden als ze iets zien’, vertelt de oprichter van Het UFO Meldpunt Nederland.

Anderen lazen ook: Verenigde Staten delen mysterieuze UFO-beelden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ufo's bestaan niet

het is raar dat er een ufo is geweest in nederland

ik denk nep is wel cool al secht is

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps