Travis na landing

Recordpiloot Travis (18) is terug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Na 44 dagen en meer dan 43.000 kilometer is Travis Ludlow (18) maandag weer geland in Nederland. De Britse piloot is de jongste die ooit in zijn eentje rond de wereld is gevlogen. ‘Het was een avontuur.’

Moe maar trots stapt Travis Ludlow maandagmiddag het vliegtuig uit. Hij heeft net het laatste stukje van België naar Nederland gevlogen. In anderhalve maand deed hij zestien landen aan in vier continenten. Hij maakte 63 stopt en vloog gemiddeld meer dan duizend kilometer per dag!

Elektrisch vliegen

'Het was een avontuur', vertelt Travis bij terugkomst. ‘Ik heb prachtige dingen gezien. De wildernis van Rusland, de zonsopkomst boven de Pyreneeën… Veel mensen vragen me wat ik nu ga doen.’ Hij lacht: ‘Slapen!’ En daarna? ‘Dat weet ik nog niet. Ik wil jonge mensen blijven inspireren om hun dromen te volgen. En ik wil me inzetten voor duurzame luchtvaart. Het lijkt me heel tof om ooit als eerste in een elektrisch vliegtuig om de wereld te vliegen!’

Kidsweek-lezer Hanna (11) mocht een stukje meevliegen met Travis. Daarover lees je binnenkort meer bij Kidsweek. Bekijk hieronder een video die Travis tijdens zijn reis maakte:

Foto boven: Marcel Krijgsman

Anderen lazen ook: Travis (18) vliegt alleen de wereld over

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook