Ben Lecomte

Recordpoging Grote Oceaan over zwemmen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Marathonzwemmer Ben Lecomte plonsde vandaag in het koude water van de Grote Oceaan. Hij heeft een zwemtocht van 9.000 kilometer voor de boeg.

Meer dan zes jaar heeft de Fransman-Amerikaan (51) zich op de zwemtocht voorbereid. Makkelijk zal het niet worden. Onderweg wachten stormen, haaien, kwallen, stromingen en extreem koud water. Met zijn poging om een record te breken, wil Lecomte ook aandacht vragen voor klimaatverandering. 

Zeilboot

Lecomte is begonnen in Japan. Zijn plan is om in zes maanden naar het Amerikaanse San Francisco te zwemmen. Hij zal acht uur per dag zwemmen. De rest van de tijd gaat hij slapen op de zeilboot die hem volgt. Ben Lecomte_The Longest SwimDe route die Lecomte gaat zwemmen: van Japan (links op de kaart) naar de Verenigde Staten

Positief

Aan de Franse nieuwsdienst AFP vertelde Lecomte voor hij vertrok: 'Je moet zorgen dat je altijd aan iets positiefs blijft denken. Het gaat fout als je niets hebt om je mee bezig te houden.'

Lecomte zwom in 1998 als eerste persoon ooit over de Atlantische Oceaan, van Amerika naar Frankrijk. Niemand zwom eerder over de Grote Oceaan, dus als het lukt, vestigt Lecomte weer een record. 

 

Anderen lazen ook: Drie gekke records uit 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

supper cool

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.