ganzenbord recordpoging

Recordpoging: vier dagen dobbelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Heb je weleens ganzenbord gespeeld? Dan weet je dat je er na twee potjes schoon genoeg van hebt. Vier vrienden uit het Brabantse Vught dobbelen wat langer door: ze gaan voor een wereldrecord.

Gisteren begonnen de vrienden Max, Stijn, Marcel en Guus fris en vrolijk aan hun eerste potje. Vrijdagavond hopen ze een plekje te hebben veroverd in het Guinness World Records-boek. Gezond eten en de aanmoediging van vrienden en familie moeten ervoor zorgen dat ze hun ganzen tachtig uur lang over het bord laten waggelen.

Gapen en ganzenborden

Na elk uur hebben de jongens recht op vijf minuten pauze. Ze zijn van plan die breaks op te sparen, zodat ze af en toe een mini-dutje kunnen doen. Twee camera’s, een grote digitale klok en twee onafhankelijke getuigen leveren bewijsmateriaal voor de hoge piefen van het recordboek.

Twee titels

Als het de vrienden lukt, hebben ze trouwens niet alleen het wereldrecord ganzenborden, maar óók het record bordspel-spelen op hun naam staan.

Headerfoto: YouTube/Omroep Brabant. Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps