ambulancehelikopter reddingsactie

Reddingsactie loopt anders dan verwacht, hoe kan dat?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een redding van een 74-jarige Amerikaanse vrouw verliep niet zoals de reddingswerkers gepland hadden. Nadat ze gevallen was, werd ze op een brancard een helikopter in gehesen. Maar die begon opeens enorm te draaien.

De vrouw was 's ochtends gaan wandelen op de 795 meter hoge berg Piestwa Peak, in Phoenix. Ze was gevallen op haar gezicht en raakte daardoor bewusteloos. Hulp was dus hard en snel nodig, alleen ging dat lastig.

Behandeling

Met een reddingshelikopter werd ze opgehaald om naar het ziekenhuis te gaan voor behandeling. Bij het opstijgen ging het mis. De brancard waar de vrouw op lag en mee onder de helikopter hing, begon ineens flink te draaien. En hoe meer de brandweerlieden de brancard omhoog hesen, hoe sneller de vrouw rondjes draaide. Dat duurde ongeveer 40 seconden.

Kapot touw

Hoe kon dit gebeuren? Er wordt altijd een speciaal touw aan de brancard vastgemaakt om draaien te voorkomen, maar dat werkte dit keer niet. Het touw zou kapot zijn gegaan én het waaide ook nog eens flink die dag. Uiteindelijk bereikte de vrouw de ambulance, waar ze werd behandeld voor de valpartij, en haar misselijkheid. Aan het draaien heeft de vrouw niks over gehouden.

Af en toe

De woordvoerder van de polite verklaarde dat dit niet vaak voor komt en zegt erover: 'In de afgelopen zes jaar hebben we 210 van dit soort reddingsacties uitgevoerd, maar dit is pas twee keer eerder voorgekomen. Het is gewoon iets dat heel af en toe gebeurt.'

Anderen lazen ook: Militairen proberen Simba de leeuw te redden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps