Unsplash

Regilio (10) weggestuurd na teveel fluiten op blokfluit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Blokfluit spelen is perfect om muzieknoten te leren. Dat dacht ook de 10-jarige straatmuzikant Regilio. Hij speelde vaak naar hartenlust op de Westerstraat in Enkhuizen, totdat hij deze week werd weggestuurd na klachten. 

‘Ik hoor wel honderdtwintig keer in een uur 'Vader Jacob'', vertelde een man tegen NH Nieuws. ‘Op een gegeven moment kun je je er niet meer voor afsluiten en dan hoor je echt niets anders meer. Ik ga vaak achter in mijn kantoortje zitten, anders word ik he-le-maal gek.’ 

De man is niet als enige niet blij met muzikale kunsten van Regilio. Een groepje mensen klaagde samen bij de gemeente Enkhuizen. Die besloot dat Regilio moet stoppen met blokfluiten of elk kwartier op een ander plekje moet gaan staan. Hierdoor wordt de overlast voor de mensen die in de Westerstraat wonen en werken minder. 

Verdrietig

Regilio is erg verdrietig over dit nieuws, vertelde zijn vader. Hij houdt erg van blokfluit spelen en vond het leuk om hier een zakcentje mee te verdienen. Volgens de gemeente mag dit ook, maar alleen als Regilio rekening houdt met anderen. En dat betekent dat hij moet gaan lopen tussen zijn fluit-optredens óf moet stoppen. 

Anderen lazen ook: Oeps, muzikant raakt 300 jaar oude viool kwijt. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps