Reinillia

Reinillia (10) kan eindelijk weer naar school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Ruim een maand geleden raasde orkaan Irma over Sint-Maarten en zorgde voor enorme schade. Na weken van opruimen en reparatie, kunnen de meeste kinderen op het eiland nu weer naar school.

Reinillia woont op Sint-Maarten. De orkaan verwoestte haar school. Dolblij was ze toen ze deze week weer gewoon naar school kon. 'Het was zo leuk om iedereen weer te zien. Mijn vriendinnen, maar ook de leraren. Ik vond het helemaal niks dat ik al die tijd niet naar school kon. Ik hou van school, vooral van rekenen en taal', vertelt ze aan Kidsweek.

Andere school

Reinillia kon niet terug naar haar eigen schoolgebouw. 'Die is helemaal vernield door de orkaan. Het dak is weggewaaid, muren zijn ingestort en ramen zijn kapot. Ik ben er na de storm wel even gaan kijken. Ik zag dat het gebouw niet alleen verwoest was, maar ook leeg! Er is veel gestolen', vertelt ze.

Reinillia

'Het gaat nog wel even duren voordat mijn eigen school weer is gerepareerd. Tot die tijd zitten we met onze klas in een ander gebouw. De klassen zijn nu verdeeld over scholen in de buurt', legt Reinillia uit.

Niet thuis wonen

Naast haar school, is ook haar huis verwoest door orkaan Irma. 'Er is heel veel kapot. Twee muren zijn ingestort, ramen zijn gebroken en er ligt een heleboel modder binnen. Het is één grote troep want alles ligt door elkaar. We kunnen voorlopig nog niet thuis wonen, daarom logeren we nu bij familie.'

Reinillia

De afgelopen tijd is er al veel opgeruimd, zo vertelt Reinillia. 'In totaal zijn er drie vrachtwagens vol troep uit onze tuin weg. Overal lagen stukken dak, omgewaaide bomen, dode dieren en meubels. Als ik nu naar buiten kijk, ziet het er al een stuk schoner uit. Iedereen doet z'n best om alles weer normaal te krijgen.'

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Lopen met een lampion voor Sint-Maarten of Koning Willem-Alexander bezoekt Sint-Maarten.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow. Ik vond orkaan Irma echt heel erg* Rentweg Rentweg Blij

Ja, vind ik ook. Met mijn hele klas hebben we €56,75 euro opgehaald voor Sint-Maarten. Ik hoop dat het helpt!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.