reis naar maan

Retourtje naar de maan, alsjeblieft!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
Lisanne
van Sadelhoff

Zou jij ooit naar de maan willen? Volgend jaar kan het maar zo zijn, dat er een paar slimme astronauten afreizen naar de maand. En da's een heel eind... 

Meer dan 3 miljoen kilometer. Dat is de afstand tussen de maan en de aarde. Vijftig jaar geleden zette een man voor het eerst een stap op de maan.

En nu is de NASA bezig met een nieuwe reis voor te bereiden. Dat is bijzonder, want een maanreis met mensen, dat komt niet vaak voor. 

Wie o wie? 

De NASA is de Amerikaanse organisatie voor de ruimtevaart, en laat negen bedrijven tegen elkaar 'opbieden' voor het uitvoeren van de maanlanding. Dat betekent dat al die bedrijven met een plan en een prijs moeten komen. De NASA kiest dan vervolgens welk bedrijf de maanlanding mag gaan organiseren. 

Er zullen allerlei ingewikkelde onderzoeken worden uitgevoerd op de maan. Dat is belangrijk, als test voor een reis naar Mars: die andere planeet waar de mensen heel nieuwsgierig naar zijn. En waar afgelopen week een bijzonder meetapparaat is geland. Als de maantrip goed gaat, en de astronauten gezond terugkeren, dan denkt de NASA erover na om ook reizen naar Mars aan te laten bieden door verschillende bedrijven.

Toekomstmuziek

Dat betekent dat het in de toekomst misschien makkelijker (wel heel duur!) wordt voor 'gewone mensen' om naar een andere planeet te reizen. Maar dat is nog wel toekomstmuziek. Eerst maar eens kijken hoe deze reis naar de maan verloopt. 

En dit zien de astronauten dan (ongeveer)...

Anderen lazen ook: Straks op vakantie naar Mars of de maan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Maan op 3 miljoen kilometer? Volgens mij moet dat ruim 300.000 kilometer zijn ipv 3 miljoen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps