Foto ANP

Reuzenhoofd vaart over het water bij Nijmegen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Wat vaart daar nou? Het was een bijzonder gezicht voor mensen die vandaag langs de Waal bij Nijmegen fietsten of wandelden. Er kwam ineens een groot hoofd voorbij varen.

Het hoofd is eigenlijk een reuzeversie van een oud Romeins masker dat in 1915 bij Nijmegen gevonden is. Het beeld is gemaakt door Andreas Hetfeld. De kunstenaar deed er ruim een jaar over om het te maken. Het heet Het Gezicht, is 6 meter hoog en 4000 kilo zwaar!

Aandachttrekker

Dinsdag werd het op een scheepswerf in Millingen aan de Rijn met een sterke kraan op een duwboot getakeld. En vandaag bracht de boot Het Gezicht naar zijn eindbestemming: Het Lentereiland bij Nijmegen gebracht. Daar moet het grote masker gaan dienen als aandachttrekker voor de oude binnenstad van Nijmegen.

Filmpje

Een mooi uitzichtpunt is het ook. Aan de binnenkant van Het Gezicht zit een trapje verstopt. Als je dat oploopt kun je door een oog naar buiten kijken. In het filmpje hieronder zie je de kunstenaar aan het werk.

Anderen lazen ook: Romeinse bokshandschoenen gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps