Guiness World Records

Reyansh (10) is de jongste yogaleraar ooit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Reyansh Surani (10) uit India doet al aan yoga sinds hij vier jaar oud is. Hij vindt het zo leuk dat hij een training volgde om leraar te worden. En nu is hij de jongste yogadocent ter wereld.

Reyansh haalde zijn record toen hij precies negen jaar en 220 dagen oud was. Om yogaleraar te worden moest hij tweehonderd uur les volgen. Soms wel elf uur op een dag. Bij de yogaschool was geen enkele luxe: geen internet, geen airconditioning. ‘Daardoor stond ik heel dicht bij de natuur. Ik ging vaak wandelen om zo te ontspannen tussen de intensieve training door’, vertelde hij aan Guinness World Records.

Een ster

De training zorgde ervoor dat Reyansh yoga nog meer ging waarderen. ‘Het is veel meer dan alleen je houding en ademhaling. Het is ook echt goed voor je gezondheid.’ Toen Reyansh zijn certificaat kreeg, voelde hij zich een echte ster. ‘Ik ben de eerste die dit record heeft gehaald.’ Hij geeft nu niet alleen les na schooltijd, maar ook op school aan zijn klasgenoten. Zijn droom is het om ooit online yogalessen te geven, zodat meer mensen kunnen meedoen. ‘Yoga is niet saai, dat beloof ik. Al bij de eerste houding ben je om.’

Anderen lazen ook: 5x de gekste records uit Guinness World Records.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook