Reza - Jarige Job

Reza (10) zamelt geld en cadeautjes in voor anderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Slingers, taart en cadeaus. Het hoort er allemaal bij als je jarig bent. Maar vaak niet voor 61.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Reza (10) zamelt geld en cadeautjes in zodat ook zij hun verjaardag kunnen vieren.

‘We wonen in een rijk land, dus het is best jammer dat sommige kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren’, vindt Reza. ‘Als er bij ons thuis iemand jarig is, dan is het groot feest. Ik kan me bijna niet voorstellen dat anderen dat niet hebben. Daarom zet ik me hiervoor in.’

Reza doet dat via Stichting Jarige Job die kinderen uit arme gezinnen een speciale verjaardagsbox stuurt. ‘Cadeautjes, versiering en een schooltraktatie. Alles wat je nodig hebt voor een verjaardagsfeest zit erin.’

Monopoly

Iedereen die na deze feestmaand een cadeau kan missen voor in zo’n box, mag het in januari gratis meegeven aan een bezorger van PostNL. Ook kun je terecht bij een speciale pop-upwinkel (tot 29 december in Rotterdam, vanaf 2 januari in Assen). ‘Daar kun je iets voor iemand anders kopen. Ik heb al een Monopoly-spel uitgekozen en gedoneerd, samen met mijn broertje’, vertelt Reza.

En ook als ze zelf jarig is, denkt ze aan anderen. ‘Het geld dat ik krijg, doneer ik aan de stichting. Alle kinderen moeten hun verjaardag kunnen vieren.'

Anderen lazen ook: Hieperdepandapiep! Wu Wen en Xing Ya zijn jarig!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat meer scholen dit moeten gaan doen want je maakt heel veel kinderen blij en dan hebben de arme kinderen ook een leuke verjaardag!

Als je iedereen wen wrap geeft vrolijken ze vast op want dat is lekker

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.