ANP

Rihanna voor het eerst op Forbes-miljardairslijst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Ka-ching! Voor de zesendertigste keer heeft het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes een miljardairslijst uitgebracht. Een hoop namen zijn er bij gekomen, waaronder de zangeres Rihanna.

Eén van de grootste publiciteitsstunts van het zakentijdschrift Forbes is het uitbrengen van hun miljardairslijst. Ieder jaar zorgt die lijst voor wereldwijde aandacht. Forbes berekent de lijst door te kijken naar het geld dat de miljardairs met hun bedrijf verdiend hebben. Zo weten ze hoeveel de rijkaards waard zijn.

Duizenden miljardairs

In de zesendertigste miljardairslijst staan 2668 namen van over de hele wereld. Dat zijn er 87 minder dan vorig jaar. Volgens Forbes komt dat onder andere door corona en de oorlog. 

Rihanna

Na Jay-Z en Kanye West vindt ook Rihanna zichzelf dit jaar terug op de lijst. Al in december maakte Forbes bekend dat ze miljardair was. De 34-jarige zangeres uit Barbados is 1,7 miljard dollar waard. Dit komt niet alleen door haar muziek, maar ook door haar eigen lingerie- en make-uplijnen.

Peter Jackson

Ook staat de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson voor het eerst in de lijst. Hij regisseerde Lord of the Rings en Deadpool. Hij is 1,5 miljard dollar waard door zijn succesvolle bedrijf Weta Digital. Dat bedrijf maakt computereffecten voor films.  

De rijkste ter wereld

Voor het eerst in vier jaar stoot Elon Musk Amazonbaas Jeff Bezos van zijn troon. Als eigenaar van Tesla en SpaceX is Elon Musk 219 miljard dollar waard. Daarmee is Elon Musk de rijkste man ter wereld. 

De hele miljardairslijst van Forbes vind je hier.

Anderen lazen ook: Rihanna is de rijkste.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook