Robin Hood cafe in Madrid (Spanje), waar rijken betalen zodat daklozen eten.

Rijk betaalt voor arm in Spaans restaurant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Overdag een restaurant voor iedereen, ’s avonds een plek waar daklozen een gratis maaltijd kunnen krijgen. Het Robin Hood Café in Madrid weet het op een superslimme manier te combineren.

De plekken waar daklozen kunnen eten zijn vaak niet zo mooi. Meestal zijn het grote keukens waar iedereen met een bordje langs grote pannen schuifelt. In het Robin Hood Café in het Spaanse Madrid doen ze dit anders.

Gratis

Overdag kan iedereen er ontbijten en lunchen. Van dat geld worden de boodschappen gedaan voor het diner van ‘s avonds. Dat wordt aan dezelfde tafels geserveerd, maar dan aan daklozen en armen. En ze hoeven helemaal niets te betalen!

Respect

De oprichter is de 79-jarige priester Ángel García. Hij vindt dat de armen niet alleen voedsel, maar ook respect verdienen. Daarom wil hij hen laten eten aan mooi gedekte tafels, met servetten en echt bestek. En bediening die hen het eten brengt.

Ook is er gratis WIFI en kunnen de gasten er een mobiele telefoon lenen. Zo kunnen ze na het eten even iemand bellen of mailen. Het is de bedoeling dat er iedere avond honderd mensen komen dineren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vond het een goed idee

wow! echt respect voor de baas van het restaurant, omdat de winst van het ontbijt en lunch wordt uitbesteed aan eten waarbij hij niet wordt betaald. Dus van de winkel eigenaar is het een goed idee maar je loopt wel veel geld mis.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.