AFP

Rijkste man neemt oudste astronaut (82) ooit mee naar de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De Amerikaanse Wally Funk (82) is een echte geluksvogel. De rijkste man op aarde, Amazon-baas Jeff Bezos, heeft haar uitgekozen voor een reisje naar de ruimte. Daarmee wordt Funk de alleroudste astronaut ooit.

Funk is geen onbekende in de ruimtewereld. Bijna zestig jaar geleden deed ze al mee aan een ruimtevaartprogramma van NASA, maar daadwerkelijk naar de ruimte ging ze nooit. Na haar avontuur bij NASA besloot Funk vlieginstructeur te worden, waarna ze de eerste vrouwelijke inspecteur werd bij een organisatie die onderzoek doet naar vlieg-ongelukken.

Tien minuten

De lancering van de New Shepard staat gepland op 20 juli. Op die dag gaan Bezos, zijn broer, en Funk aan boord van de raket. Ook een vierde onbekende gaat mee, diegene betaalde 23 miljoen euro voor het tripje. Eenmaal afgeschoten in de ruimte in zal het groepje ongeveer tien minuten 100 kilometer boven de aarde rondzweven.

Wist jij dat Jeff Bezos de allerrijkste man ter wereld is? De miljardair is goed voor zo'n 162 miljard euro. Het is al jaren zijn droom om mensen als vakantietripje naar de ruimte te brengen.

Op deze foto zie je Jeff Bezos met Wally Funk nadat ze het goede nieuws hoorde:

Foto AFP

Anderen lazen ook: Winnaar veiling mag voor 23 miljoen mee naar de ruimte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook