Robin, Marie-Claire en Julian

Robin (10), Marie Claire (11) en Julian (12) helpen kinderen met een handicap

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Kinderen met een handicap voelen zich vaak buitengesloten of gepest. Dat moet veranderen, vinden Marie Claire (11), Julian (12) en Robin (10). Zaterdag zijn zij gekozen als nieuwe kinderambassadeurs van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Spelen, sporten, leren. Dingen die veel kinderen doen zonder erbij na te denken, zijn voor kinderen met een handicap niet altijd even makkelijk. NSGK helpt hen ook alles te kunnen doen wat andere kinderen ook doen.

Wie kan daar nou beter over meedenken dan kinderen met een handicap zelf? Daarom werden er zaterdag uit tien kandidaten drie nieuwe kinderambassadeurs gekozen. Eigenlijk zouden dat er twee zijn, maar de jury vond deze drie zo goed dat ze niet konden kiezen. Maak kennis met Robin, Julian en Marie Claire in de filmpjes hieronder.

Robin

Robin (10) wil andere kinderen inspireren. Ze wil dj worden en vindt dat er meer talentenshows moeten komen voor kinderen met een beperking.

Marie Claire

Marie Claire (11) houdt van voetbal en skiën. Zij wil dat alle kinderen kunnen sporten, óók als ze een handicap hebben.

Julian

Julian (12) houdt van gamen en sporten met zijn vrienden. Hij wil dat metro’s, treinen en stranden toegankelijker worden voor mensen met een handicap.

Donderdag lees je in Kidsweek meer over de nieuwe kinderambassadeurs.
Foto boven: Stella Gommans

Anderen lazen ook: Timme (8): ‘Soms moet het gewoon even anders’.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heel cool dat ze mensen helpen met handicap dat wil ik ook heel graag

Mooi om te zien wat die kinderen willen bereiken en hoe lastig normale dingen voor ze zijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.