Beeld Miso

Robot Flippy2 bakt de allerbeste frietjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wat is er lekkerder dan een portie perfect gebakken patat? Jammer dat je bij de snackbar of in restaurants soms van die slappe friet krijgt. Te koud en met te weinig zout. Maar gelukkig is er nu Flippy 2, de perfect patatbakker!

Een bedrijf in het Amerikaanse Pasadena heeft een robot uitgevonden die beter frietjes kan bakken dan de gemiddelde mens. Ook voor uienringen, kipnuggets en andere frituurrecepten draait Flippy2 zijn robothand niet om. 

Vrolijker

Flippy 2 is een robotarm aan een rails met een enorm geheugen en een supersonische hand die snel en handig dingen kan pakken. Hij is vooral bedacht voor in keukens van fastfoodrestaurants. Volgens de makers is Flippy ‘sneller, preciezer en vrolijker dan de meeste koks in een fastfoodkeuken'.

Beeldscherm

De makers hebben vijf jaar aan Flippy gesleuteld. Via een beeldscherm kunnen zijn eigenaren meekijken hoe hij het doet. Mocht er iets misgaan, dan kan dat op afstand worden opgelost. De robot wordt inmiddels als test in een paar fastfoodrestaurants in de Verenigde Staten gebruikt.

Anderen lazen ook: Bejaardenhuis voor robots.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook