Foto: Shutterstock

Robot-obers in Zeeuws restaurant

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een Zeeuws restaurant heeft twee wel heel bijzondere obers aangenomen. Over een tijdje zullen twee robots daar de bestellingen rondbrengen. En die hoeven géén afstand te houden.

Het bijzondere duo gaat binnenkort aan de slag in een Chinees-Indisch restaurant in Renesse. Al voordat de coronacrisis uitbrak, bestelde de restauranteigenaar de robots. Hij had ze aan het werk gezien in China en dacht: dat wil ik ook. Begin dit jaar werden de twee robot-obers geleverd. En nu komen ze ineens heel goed van pas, zegt de eigenaar tegen Omroep Zeeland.

Drankjes op afstand

Veel restaurants en cafés, die vanaf 1 juni weer open mogen, worstelen met de anderhalve-meter-regel. Niet alleen de gasten moeten op afstand van elkaar zitten, maar ook is het een behoorlijke uitdaging om drankjes en eten op afstand rond te brengen. Robots hoeven zich daar lekker niks van aan te trekken. 

Zonder morsen

De twee hebben nog geen naam. Ze hoeven ook nog niet meteen bestellingen op te nemen. Het restaurant gaat pas weer open als er meer dan dertig mensen naar binnen mogen, omdat het anders geen winst maakt. Maar er wordt wel al flink geoefend. Bijvoorbeeld met op welke snelheid ze moeten worden ingesteld. Zodat ze straks als volleerde kelners meedraaien in de bediening. En hun gasten zonder morsen een futuristisch glaasje cola kunnen voorschotelen.

De foto bovenaan dit artikel is niet het restaurant in Renesse, maar een Italiaans restaurant, waar ongeveer dezelfde robot in de bediening staat.

Anderen lazen ook: Robothond Spot kan steeds meer

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is grappig en handig

ik vind het super vet

ik vind het absurd en raar waarom gebruik je robots om ding te severen kom op ik dacht dat jullie je juist chenant vinden ik vind het echt raar ook al zin robots geen mensen ze kunnen gewoon corona krijgen en die gaan het dus verspreiden aan echten mensen. sorry maar ik vind het echt raar hoor. Duimomlaag

Nee hoor robots kunnen geen Corona krijgen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps