Robot Wout gaat de politie helpen

Boeven vangen, boetes uitdelen en helpen bij een ongeluk. De politie heeft heel veel taken. Maar er is goed nieuws voor de agenten op het politiebureau: zij krijgen binnenkort hulp van robot Wout.

Door Redactie
Politie

Mensen die de politie iets willen vertellen, kunnen via Facebook chatten met Wout. Bijvoorbeeld bij diefstal of geluidsoverlast. ‘Wout stelt dan allerlei vragen’, zegt Jeroen Timmer van de politie. Hij hoort bij het team dat de chat-robot maakt. ‘Alle informatie die Wout heeft verzameld, gaat naar de meldkamer van de politie. Vanuit daar sturen ze agenten op straat naar de plek van de melding.'

‘Wout stelt dan allerlei vragen’, zegt Jeroen Timmer van de politie. Hij hoort bij het team dat de chat-robot maakt. 

Social media

Wout is trouwens geen echte robot, maar een slim computerprogramma. Deze 'chatbot' zorgt ervoor dat politieagenten meer tijd hebben voor andere dingen. Maar ook dat mensen de politie via social media kunnen bereiken. ‘De politie gaat ook met de tijd mee natuurlijk', zegt Timmer.

Harde werker

Nog een voordeel: de robot kan straks een heleboel meldingen tegelijk aannemen. Een harde werker dus! Nu wordt er nog geoefend, maar eind 2019 zou de chatrobot echt aan de slag kunnen, denkt Timmer.