Politie

Robot Wout gaat de politie helpen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Boeven vangen, boetes uitdelen en helpen bij een ongeluk. De politie heeft heel veel taken. Maar er is goed nieuws voor de agenten op het politiebureau: zij krijgen binnenkort hulp van robot Wout.

Mensen die de politie iets willen vertellen, kunnen via Facebook chatten met Wout. Bijvoorbeeld bij diefstal of geluidsoverlast. ‘Wout stelt dan allerlei vragen’, zegt Jeroen Timmer van de politie. Hij hoort bij het team dat de chat-robot maakt. ‘Alle informatie die Wout heeft verzameld, gaat naar de meldkamer van de politie. Vanuit daar sturen ze agenten op straat naar de plek van de melding.'

Social media

Wout is trouwens geen echte robot, maar een slim computerprogramma. Deze 'chatbot' zorgt ervoor dat politieagenten meer tijd hebben voor andere dingen. Maar ook dat mensen de politie via social media kunnen bereiken. ‘De politie gaat ook met de tijd mee natuurlijk', zegt Timmer.

Harde werker

Nog een voordeel: de robot kan straks een heleboel meldingen tegelijk aannemen. Een harde werker dus! Nu wordt er nog geoefend, maar eind 2019 zou de chatrobot echt aan de slag kunnen, denkt Timmer.

Anderen lazen ook: 'Toekomstig agent' Daan (7) beboet politie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.