ESA–K. Wormnes

Robots trainen voor ruimtemissie op vulkaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Welke robots zijn geschikt om te werken in de ruimte? Om daar achter te komen doen een aantal robots deze maand verschillende testjes. Niet in de ruimte, maar op de Etna-vulkaan op het Italiaanse eiland Sicilië.

De Etna-vulkaan op Sicilië is dé aangewezen plek voor testjes met deze robot. De grond is daar net zo heuvelachtig en brokkelig als op de maan of mars. Wil een robot mee op missie, dan moeten zijn camera en grijparm goed werken en moet hij op grote afstand bestuurbaar zijn.

Toegankelijk voor publiek 

Deze week lieten de robots wat kunstjes zien aan het publiek. De robot van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA deed ook mee. Wat hem zo speciaal maakt: astronauten kunnen met een bedieningspaneel ervaren wat de robot voelt. Of dat nou wat maanstof is of een giga-rotsblok.

Ruimtemissies

De meeste robots hebben een nog een paar verbeteringen nodig. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ze allemaal in de toekomst mee gaan op een echte maan- of Mars-missie! 

Anderen lazen ook: Robots naar Venus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook