rode kruis gezinnen warme maaltijd

Rode Kruis geeft eten aan mensen die baan kwijt zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Nu het coronavirus weer in volle vaart door Nederland raast, kunnen steeds meer mensen hun werk niet meer doen. Sommige van die mensen hebben niet genoeg geld meer om hun eten te betalen. Voor die mensen komt hulporganisatie Het Rode Kruis in actie.

In Nederland komen steeds meer gezinnen geld tekort voor een gezonde maaltijd. Veel mensen kunnen dan bijvoorbeeld aankloppen bij de Voedselbank, maar voor sommigen gaat dat niet. Bijvoorbeeld mensen die wel in Nederland wonen, maar geen verblijfsvergunning hebben. Ook is (financiële) hulp moeilijker te krijgen voor mensen die zwart werk doen. Dat betekent dat je geen belasting betaalt over het geld dat je verdient. Maar het betekent ook dat je minder rechten hebt.

Eén maaltijd per dag

Voor die mensen zet Het Rode Kruis zich in. De organisatie is gestart met een actie, waarmee ze wekelijks drieduizend mensen in Nederland helpen aan boodschappen. Het doel is om ze de komende weken tenminste één maaltijd per dag te geven. ‘We willen tot het einde van het jaar mensen kunnen blijven ondersteunen’, zegt een woordvoerder. Mensen die willen doneren, kunnen hun bijdrage storten op giro 7244.

Kidsweek steunt Het Rode Kruis
In de komende weken doneert Kidsweek voor elk proefabonnement dat wordt afgesloten € 3,50 aan dit voedselprogramma. Met het lezen van Kidsweek zorg jij ervoor dat een getroffen gezin een warme én een koude maaltijd krijgt. 
 

Anderen lazen ook: Klaartje (8): 'Collecteren is nu extra belangrijk'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps