Opgraving_Katwijk

Romeinse weg gevonden bij Katwijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een grote verrassing voor archeologen in Katwijk. Ze vonden bij hun graafwerk een stuk Romeinse weg met eikenhouten palen en veel spullen van bijna tweeduizend jaar oud.

De archeologen zijn blij dat de 125 meter van de Romeinse weg die ze vonden zo goed bewaard is gebleven. De palen die langs de kant van de weg stonden, bleken nog helemaal heel in de grond te zitten.

Topstuk 

Bij de weg lag ook een dorpje uit de Romeinse tijd. Archeologen ontdekten daar resten van een begraafplaats en grachten met spullen zoals schoenen, munten en aardewerk. Maar het topstuk dat ze vonden is een stuk steen (bouwmateriaal) met een schildering erop. 

Katwijk_opgraving

Grens

De weg liep in de buurt van de limes, de grens van het Romeinse Rijk die dwars door wat nu Nederland is heen liep. Volgens de onderzoekers is de weg zo'n 125 jaar na Christus gebouwd.

Ben je geïnteresseerd in archeologie? De Nationale Archeologiedagen zijn in het weekend van 13-14 oktober.

Anderen lazen ook: Kim graaft schat op van duizenden jaren oud.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool hoop nog meer ontdekkingen

Blij Blij ben al als kind er door geïnteresseerd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.