Foto: Instagram

Romy (7) is model en het gezicht van HandicapNL

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Romy uit Amsterdam heeft het syndroom van Down en werkt al jaren als model. Nu is ze op posters door heel Nederland te zien in een campagne voor HandicapNL.

Met haar lange blonde haren en knalblauwe ogen valt Romy op. Dat vinden ook veel fotografen en modemerken en dus werkt ze al jaren als model. Ze is te zien in campagnes van HEMA, Wehkamp en modemerk McGregor, maar ze is vooral erg trots op haar werk voor HandicapNL, omdat ze zo aandacht kan vragen voor haar handicap. Door heel het land hangen posters waar zij op staat met de vraag: 'Ben jij niet bijzonder dan?'

Afgewezen

'In het begin werd Romy vaak afgewezen omdat ze down had', vertelt haar moeder Joyce. De twee bleven foto's opsturen naar modellenbureau's, want ze willen dat mensen en kinderen met een handicap op meer plekken te zien zijn.

'Ze houdt van aandacht'

En dat is niet de enige reden dat Romy zich graag laat fotograferen. Ze vindt het vooral erg leuk om te doen. 'Tijdens een shoot gaat ze er helemaal voor staan. Ze houdt van aandacht en ze weet precies wat er van haar verwacht wordt. Af en toe krijgt ze ook instructies. Of ze moet lachen of niet, bijvoorbeeld', vertelt haar moeder.

Op de catwalk

Romy is niet alleen fotomodel, maar loopt ook over de catwalk. In maart stapt ze op de catwalk en loopt ze met veel meer kinderen mee tijdens de Diversity Fashion Week. Daarvoor werken allerlei verschillende kinderen, met en zonder handicap. En dat is waarschijnlijk niet de laatste klus van Romy: 'Zo lang ze het leuk blijft vinden, blijven we dit doen.' 

Romy en haar moeder plaatsen de foto's ook op Instagram. Daar heeft ze al meer dan vierduizend volgers. Hieronder zie je een paar foto's.

Anderen lazen ook: Marie-Claire, Julian en Robin helpen kinderen met handicap.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel knap van Romy dat ze door blijft gaan, terwijl ze in het begin best vaak is afgewezen.
Ik zelf zou dat nooit doen en ik vind ook dat er vaker kinderen met down mee moeten doen met dit soort dingen. Nog heel veel plezier naar Romy en ik hoop dat ze het nog heel lang blijft doen.

Wow!!!
Fantastisch Romy!!!❤️ Duimomhoog

WoW!! Mooi hoor Romy❤️❤️

wow ik heb respect voor haar echt bijzonder.
als er een haatreactie ziet gewoon negerenen.
je bent een topper!!!!
met een dikke groet Renee

Wat knap dat je dat durft, Romy.
Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.