Stelling

Ronja over hondenshows

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Mijn oppashond wint niet bepaald de schoonheidsprijs, maar de viervoeters die deze week meedoen aan de World Dog Show in Amsterdam maken wél een goede kans. Honden in alle soorten en maten trippelen over de catwalk (of moeten we het nu ‘dogwalk’ noemen?) en zetten hun beste poot voor. Maar als het aan GroenLinks ligt, worden hondenshows in de hoofdstad voortaan verboden.

Niet gezond

Volgens GroenLinks moedigen de shows het doorfokken van honden aan. Op die manier worden rashonden net zolang met elkaar gekruist totdat ze er precies zo uitzien als mensen willen. Maar wat ‘mooi’ is, is niet altijd gezond. De snuit van een bulldog kan bijvoorbeeld zo plat worden dat de hond problemen krijgt met ademhalen.

Trots

Ik vraag me alleen af of het verbieden van hondenshows doorfokken kan voorkomen. Daarnaast vinden veel honden de shows juist leuk, denk ik. Mijn oppashond kijkt in ieder geval altijd ontzettend trots als hij een kunstje goed doet. Het lijkt me daarom te streng om de shows helemaal te verbieden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat er goed met de dieren wordt omgegaan. Zolang dat zo is mogen ze van mij lekker doorgaan met zo mooi mogelijk rondjes lopen.

Stelling: Je moet hondenshows niet verbieden!

Ytsen Ytsen (12): Eens
 ‘Ik denk dat de meeste honden de shows juist wel leuk vinden, want ze krijgen brokjes en kunnen hun trucjes laten zien. Maar er zijn vast ook honden die er ongelukkig van worden. Daarom moeten er minder shows komen, maar   helemaal verbieden vind ik overdreven.’

 Jonas (11): OneensJonas
 ‘Ik ben het eens met GroenLinks, ze moeten de hondenshows verbieden. Als dat echt niet kan moeten ze héél goed controleren of de honden wel gezond zijn en goed behandeld worden. Honden mogen best   kunstjes leren, maar ze moeten niet onder druk worden gezet.’

Wat vind jij van deze stelling? Laat het ons weten en stem!
 

Anderen lazen ook: Hoe worden honden eigenlijk superzoekers?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat het wel zielig is wat de honden kunnen gestrest raken Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps