Stelling Ronja

Ronja over stakende politieagenten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Rellen bij een voetbalwedstrijd en twee op elkaar gebotste auto’s, maar niet één politieagent die ingrijpt. De politie gaat komend weekend staken. Agenten willen meer verdienen en minder stress door de torenhoge stapel werk.

Heftigste ooit

Als het kabinet niet snel akkoord gaat met hun eisen, kan Nederland zich klaarmaken voor de ‘heftigste politiestaking ooit’, dreigen de politievakbonden. De politie komt tijdens de staking alleen nog opdraven bij ‘nood of dood’, alleen in heel ernstige situaties dus. Maar een burenruzie sussen, een kat uit de boom halen of een fietsendief opsporen? Nee, daar hebben de agenten komend weekend even geen tijd voor.

Groot risico

Agenten houden de straten veilig en hun belangrijke werk moet beloond worden. Daar is iedereen het denk ik wel over eens. Maar helemáál niet meer reageren op telefoontjes en oproepen, behalve als het écht heel erg mis is? Dat gaat wel erg ver… Want wat gebeurt er als tijdens een groot evenement toch ineens rellen uitbreken? Is de politie er dan wel op tijd bij? Linke soep en een te groot risico vind ik. Daarom mogen politieagenten wat mij betreft niet staken.

Stelling: De politie mag niet staken.

Elke Hagen

 

 Elke (11): Oneens

 ‘Agenten kunnen nu belangrijke zaken niet oplossen, omdat er teveel werk is. Ik begrijp daarom dat ze staken. De staking moet alleen niet te lang duren, drie dagen maximaal vind ik. Op die manier maken ze hun mening duidelijk, maar wordt het niet écht onveilig.’


 

 Julie (12): EensJulie van 't Hart
 ‘Ik vind ook niet dat de politie mag staken. Als agenten meer geld willen dan moet de regering dat geven. Een heel weekend staken is echt te veel. Een uurtje kan misschien wel, maar ik denk dat zonder politie mensen eerder in paniek raken en dat kan gevaarlijk zijn.’

 

 

Anderen lazen ook: Henrike over helm voor keepers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt dat de politie wel mag staken
want als de politie vind dat ze niet genoeg geld krijgen dan nemen veel van hen ontslag en dat is niet de bedoeling.

Oneens, ik ben namelijk van mening dat iedereen het recht heeft om te staken, maar daarbij moet het wel veilig blijven voor de andere mensen. Deze staking is onveilig, omdat de politie alleen in gaat grijpen als het op leven of dood aankomt. Dus zouden ze wel een bank kunnen beroven of iemand verwonden zonder dat ze ingrijpen. De staking zou op een andere manier moeten gaan, ze zouden bijvoorbeeld de ene dag een deel van de politie kunnen laten staken en het andere deel de dag erna. Dan hebben zij hun zin en is de bevolking veilig.

ik ben het eens dat ze mogen staken want de politie verdiend niet veel ze mogen best meer geld verdienen want ze doen er vaak veel moeite voor want kijk als je een heel groot incident hebt en de politie krijgt daar maar heel weinig voor dat is toch niet eerlijk. Oeps Oeps Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps