Pexels

Roofvogel jaagt onderzoekers op kosten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een adelaar bezorgde een groepje Russische onderzoekers een flinke rekenig. Roofvogel ‘Min’ had een zender op haar rug met een simkaart die sms’jes van haar locatie verstuurde. Maar door slecht bereik ging dit mis. Pas in Iran begon de zender sms’jes te versturen. En die waren nogal aan de dure kant...

De berichtjes waren bijna twintig keer duurder dan gehoopt. De bedoeling was om Min dankzij de sms’jes te volgen op zijn reis. Elke keer als de vogel op een nieuwe locatie was zou de zender een sms’je met zijn coördinaten sturen. Maar Min vloog een andere route waar amper bereik was. Hierdoor spaarde de vogel zo’n vier sms’jes per dag op...

Honderden sms'jes

Pas in Iran kreeg Min weer bereik. Maar toen moesten er nog honderden sms’jes verstuurd worden. Hierdoor ging het de pot met geld er in één keer doorheen! Terwijl van ditzelfde geld ook nog de sms’jes van acht andere vogels betaald moesten worden. 

Inzamelingsactie

Veel mensen hadden medelijden met de onderzoekers. Daarom werd er een inzamelingsactie gestart. Gelukkig werd er genoeg geld verzameld om het onderzoek naar de andere vogels te vervolgen. Hopelijk gaat het deze keer niet mis!

Anderen lazen ook: Botten grootste Europese vogel ooit gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook