Foto: EPA

Rose (9) en Anna (10) uit Parijs: ‘Notre-Dame is het hart van de stad’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Parijs is diep bedroefd nadat de Notre-Dame maandagavond voor een groot deel verwoest werd door een heftige brand. De zusjes Rose (9) en Anna (10) wonen in de stad. 'Het is heel mooi dat mensen nu samenkomen', vertellen ze.

'Ik vind het heel zonde, want het is een hele mooie kerk', vertelt Rose. 'Iedereen die daar in de buurt woont, moest zijn of haar huis uit. Ik vind het wel heel mooi dat veel mensen nu samenkomen. Dat gebeurde al op de avond van de brand zelf. Allemaal gelovige mensen uit onze buurt gingen naar de kerk toe om samen te zingen.'

Vulkaan

‘De Notre-Dame is het hart van Parijs’, zegt haar zus Anna. Ze woont in de Franse hoofdstad. ‘Er waren zoveel vlammen dat het wel een vulkaan leek. In de klas hebben we er veel over gepraat. Iedereen is erg onder de indruk. Ik hoop dat hij weer mooi gemaakt kan worden. Dat kan wel twintig jaar duren, zegt mijn juf.’ Rose en Anna_ParijsAnna en Rose voor de Notre-Dame, twee dagen na de brand

Anderen lazen ook: Notre-Dame in vuur en vlam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps