Foto: ANP

Rotterdam gaat straatnamen uitleggen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Weet jij wie Piet Hein was? Of naar wie de Witte de Withstraat is vernoemd? Vanaf volgend jaar kun je in Rotterdam met een QR-code meer te weten komen over straatnamen.

Door een QR-code te scannen met je smartphone krijg je straks meer informatie over de straatnamen. Je kunt dan bijvoorbeeld lezen wat de naam betekent en wanneer de straat zo is genoemd. De gemeenteraad vond het belangrijk dat er meer uitleg komt over straatnamen die te maken hebben met het koloniale en slavernijverleden van Nederland. Ze willen dat er zo meer aandacht komt voor de minder mooie gedeeltes uit onze geschiedenis.

Geen fout of goed

Maar het college van wethouders van Rotterdam wilde geen onderscheid maken tussen 'foute' en 'goede' straatnamen. Daarom krijgen nu alle 6402 straten in de stad een uitleg! In een verklaring zei wethouder Vincent Karremans daarover: 'Alle straten in de stad hebben met een reden hun naam gekregen. De geschiedenis van de stad is terug te zien op de straatnaamborden en dat willen we op deze manier meer bekend maken.'

Anderen lazen ook: Nissi (10), Jaël (10), Brooklyn (12) en Talulah (8) staan stil bij slavernij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook