nieuw stadion rotterdam

Rotterdamse kinderen in 2024 gratis naar Feyenoord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In het nieuwe voetbalstadion dat Feyenoord gaat bouwen, zijn per jaar straks 65.000 plaatsen gratis beschikbaar voor kinderen. Het geld daarvoor komt van een stichting die het belangrijk vindt dat mensen uit de buurt betrokken zijn bij de Rotterdamse voetbalclub.

Kinderen tussen de 10 en 15 jaar uit Rotterdam-Zuid, kunnen vanaf 2024 gratis een wedstrijd van Feyenoord in het nieuwe stadion zien. Dat is een afspraak tussen de voetbalclub en Stichting De Verre Bergen. Die laatste betaalt 24,5 miljoen euro aan het project gaat mee.

Buurt

De directeur van de stichting legt uit waarom hij het een belangrijk project vindt: 'Er zijn kinderen die praktisch naast het stadion wonen, maar nooit een wedstrijd bezoeken. Wij willen dat ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, en die wonen op Zuid, de mogelijkheid krijgen de sfeer in het Feyenoord-stadion te proeven.'

Speciaal vak

Het betekent dat in het nieuwe stadion 3.884 kinderen per wedstrijd gratis naar binnen kunnen. Voor hen wordt een speciaal vak ingericht: het Vak van Zuid. Het doel van dit project is om meer contact met de inwoners  van Rotterdam-Zuid te krijgen. 

Anderen lazen ook: 'Mijn droom? Voetballen bij FC Barcelona'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook