robothondjes

Rouwen om robothondjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Is er bij jou thuis weleens een huisdier doodgegaan? Dan weet je dat je daar heel verdrietig van kunt zijn. In Japan laten sommige baasjes dikke tranen nadat hun robothond kapot is gegaan. 

Deze week werd er zelfs een massa-begrafenis gehouden voor robotdieren. Hier in Nederland zijn ze nooit echt populair geworden, maar in Japan waren de Aibo-robothondjes een jaar of tien geleden super-populair. In een paar jaar tijd werden er ongeveer 150.000 van verkocht. 

Schattig stemmetje

De robotjes kunnen rondlopen, blaffen, praten met een schattig computerstemmetje, en zelfs trucjes doen. Ze kostten ongeveer 1800 euro. In veel Japanse gezinnen zijn de Aibo’s een geliefde huisgenoot geworden.

Maar de fabrikant stopte met het maken van de Aibo’s en reserve-onderdelen zijn bijna niet meer te krijgen. En dus gaan veel robothondjes definitief kapot, tot groot verdriet van hun eigenaren.

robothondjes

Deze week was een ceremonie in Japan om afscheid te nemen van 114 kapotte robotdieren. Een priester wapperde met wierook, er werden gebeden uitgesproken en iedereen kon afscheid nemen. Elk robotje droeg een kaartje waarop te lezen was van welke familie hij geweest was.

ceremonie

Orgaandonoren

De robothondjes worden niet begraven, maar ze worden na het afscheid uit elkaar geschroefd. Hun onderdelen kunnen dan weer gebruikt worden voor het oplappen van andere robothonden. Eigenlijk zijn ze dus een soort orgaandonoren.

Anderen lazen ook: Apen verdrietig na omgevallen robotaapje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool ik had ook een robothondje Zoomer maar hij is ook doodgegaan (ik was wel verdrietig) Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps