Het monument bij Vijfhuizen. Foto ANP

Rouwen om slachtoffers, zes jaar na ramp MH17

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het is vandaag zes jaar geleden dat de ramp met de MH17 gebeurde. 298 mensen kwamen daarbij om, waarvan 196 uit Nederland. Vandaag wordt stilgestaan bij de slachtoffers, zoals elk jaar, met een herdenkingsdag. Niet bij elkaar, maar digitaal.

Op de gedenkplaats in Vijfhuizen is het vandaag niet druk. Er staan in totaal vijf mensen. Vier bestuursleden van de Stichting Vliegramp MH17 zijn aanwezig. Een trompettist blaast the Last Post, een internationaal signaal dat vaak bij internationale herdenkingen klinkt. De herdenking wordt, vanwege corona, uitgezonden via een livestream. Zo kunnen mensen ook vanaf huis meekijken.

Namen voorlezen

Dit jaar was een zwaar jaar voor de nabestaanden. In maart begon de rechtszaak tegen de mensen die ervan worden verdacht achter de vliegramp te zitten. Een beladen proces, want of de waarheid ooit écht boven tafel komt, is nog niet zeker. Maar vandaag gaat het niet om de rechtszaak, maar om de slachtoffers. Hun namen worden voorgelezen en er wordt een minuut stilte voor ze gehouden.

Vorig jaar was het drukker op de herdenkingsplaats.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Zaak MH17 gaat verder: waar gaat het over?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook