Foto: ANP

Roze standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het roze standbeeld dat zondag op Wereld Aids Dag werd onthuld door de 11-jarige Jacky, is donderdagavond kapotgemaakt. Het beeld is bij de knieën afgebroken.

Het Aidsfonds weet niet wie het beeld heeft vernield en waarom. 'We gaan uit van vandalisme. We zijn diep geschokt', liet de organisatie weten. (De tekst gaat verder na de foto).

Het gaat om een standbeeld van een huilende vrouw. Elke veertig seconden laat zij een traan omdat er zo vaak iemand doodgaat aan de ziekte aids. Dat beeld werd zondag onthuld door de 11-jarige Jackie uit Vorden. 'Het was geen leuke dag, maar wel een belangrijke. Er moet meer aandacht komen om te laten zien dat de ziekte nog niet de wereld uit is', vertelde ze deze week aan Kidsweek. 

Geboren met hiv

Het is niet toevallig dat Jacky het beeld mocht onthullen. Zij is zelf geboren met hiv. Dat virus kan de ziekte aids veroorzaken. 'Mijn moeder heeft dit virus overgedragen bij mijn geboorte', vertelde Jacky, die toen in het Afrikaanse land Gambia woonde. Haar moeder overleed aan aids toen Jacky acht maanden was. Een jaar later is ze geadopteerd en naar Nederland gekomen.

Repareren

Het Aidsfonds is aan het bekijken of ze het beeld kunnen repareren of dat het opnieuw geprint moet worden. Het standbeeld is onderdeel van een landelijke campagne en zou vrijdag verplaatst worden naar Amersfoort om daar een paar dagen te blijven staan. Of dat ook gaat gebeuren is nog niet zeker.

Anderen lazen ook: Levensgroot roze standbeeld te zien in Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

o wat naar :( Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.